Jan Bakelants en Piotr Havik fietsen 600 KM in Sri Lanka om kansarme kinderen aan een opleiding te helpen

Amsterdam, 18-10-2023 – The Liv Foundation, een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in achterstandsgebieden in Sri Lanka, heeft aangekondigd dat ze samen met de wielrenners Jan Bakelants, Piotr Havik en Race the Pearl een uniek initiatief lanceert om de levens van jongeren in Sri Lanka een eerlijke kans te geven.

De missie van The Liv Foundation
The Liv Foundation heeft als doel kansarme kinderen in Sri Lanka toegang te bieden tot kwalitatief technisch onderwijs. De school van de stichting voorziet jongeren tussen 16 en 24 jaar van technische beroepsopleidingen, zoals automonteur, elektricien en computertechnicus. Hierdoor krijgen ze de kans op een relatief goed betaalde baan en de mogelijkheid om een beter leven voor zichzelf en hun families te creëren. Daarnaast legt de school de nadruk op inclusiviteit, waarbij kinderen van diverse religieuze achtergronden worden verwelkomd om begrip en harmonie in de samenleving te bevorderen.

Impact en ambitie
In het afgelopen jaar 2022/2023 heeft The Liv Foundation 244 leerlingen geholpen, waaronder 171 jongens en 73 meisjes, ongeacht hun religieuze achtergrond. Veel van deze studenten zijn dankbaar voor de kansen die ze hebben gekregen, en hun verhalen getuigen van de belangrijke rol die de stichting speelt.

Door de sterke band met Sri Lanka heeft The Liv Foundation de ambitie uitgesproken om de school in de komende 10 jaar te ontwikkelen tot een regionaal centrum voor technisch onderwijs, waar honderden studenten jaarlijks hun diploma kunnen behalen en hun weg kunnen vinden naar de arbeidsmarkt. Dit zal een positieve impact hebben op het leven van mensen in de regio.

Race the Pearl: Een uniek initiatief
Om aandacht te vragen voor dit belangrijke project, organiseert The Liv Foundation samen met Race the Pearl een fundraiser in Sri Lanka. Het evenement is een 24-uurs ultra-wielerrace dwars door Sri Lanka, genaamd “Race the Pearl,” die plaatsvindt volgende week op 28 oktober. Twee bekende wielrenners, Piotr Havik en Jan Bakelants uit Nederland en België, zullen deze uitdagende tocht volbrengen in naam van The Liv Foundation. Ze streven ernaar niet alleen een nationaal record te vestigen, maar ook om andere bekende wielrenners uit te dagen om hetzelfde te doen, waardoor het momentum, het verhaal en de impact van de stichting worden vergroot.

Hoe u kunt helpen
The Liv Foundation heeft als doel om 20.000 EUR op te halen met Race the Pearl. Dit geld zal worden gebruikt om de uitbreidingsplannen van de school voor het jaar 2023/2024 te financieren en meer dan 50 extra leerlingen een kans te bieden op een opleiding in het komende jaar. U kunt een bijdrage leveren door te doneren via deze link of door direct te storten op onze bankrekening NL14RABO 0319 2480 46 ten name van Stichting The Liv Foundation. Alle bedragen zijn welkom!

Samen met Race the Pearl hoopt The Liv Foundation de dromen van kansarme kinderen in Sri Lanka te verwezenlijken en een blijvende impact op hun leven te creëren. Voor meer informatie en updates over het initiatief kunt u onze website bezoeken: www.thelivfoundation.com

Contactgegevens voor de pers:

Hugo Hemmen
+31610228186
[email protected]

Over The Liv Foundation:
The Liv Foundation is een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen in achterstandsgebieden in Sri Lanka. De stichting biedt technische beroepsopleidingen aan om jongeren te helpen een betere toekomst te creëren. Daarnaast bevordert de stichting inclusiviteit en begrip in de samenleving.

Donate here